Laddar

Ny dansstudio öppnar i staden: ”Vi behövs i Trelleborg”

Efter nästan 25 år som dansinstruktör har Frida Ekberg Bennecirs dröm gått i uppfyllelse. Nu öppnar hon för första gången sin helt egen dansstudio.

delningar

Initiativet med studion DanZfit har funnits i flera år, men då i kommunens lokaler. Den nya lokalen på Glädjebacksgatan är helt i Fridas regi.

– Min dröm har länge varit att satsa mer på dansen. Jag har letat lokal ganska länge, sedan dök den här lokalen upp och jag blev kär i den direkt. Det finns fantastiska möjligheter.

Lokalen har tidigare använts som ett gym och innan det en bank. Det gör nu att  Frida Ekberg Bennecirs kan erbjuda en dansstudio inne i ett gammalt bankvalv.

– Det är ganska coolt att vi har den möjligheten.

Valvet är en av tre studios och det finns storslagna planer på utvecklingen. Under de första månaderna kommer studion att erbjuda dansinspirerande gruppträningspass, Zumba, dansskola för barn, street- och jazzdans.

Förhoppningen är nu att trelleborgarna ska ta möjligheten att gå till en dansstudio på hemmaplan.

– Jag känner för varje termin att efterfrågan blir större och större. Den här lokalen gör att vi kan utvecklas väldigt mycket. De som går här vill inte bara dansa en dag i veckan, de vill ha mer. Det känns som att det finns ett stort intresse, många har nog saknat en dansstudio i Trelleborg, säger Frida Ekberg Bennecir och forsätter.

– Jag tycker vi behövs i Trelleborg. Allt som kan utveckla staden är positivt. Jag hoppas på att det blir en succé.

 

Frida som själv har dansat ända sedan hon kunde gå menar att dansen har så många mer positiva egenskaper än bara konditionsträning.

– Tittar man på dansen och hur mycket det ger en mer mentalt, så är det helt fantastiskt. Det kan finnas dagar då till och med jag är skittrött, och bara vill ligga hemma. Men så snabbt man kommer hit så mår jag på topp. Det är en sådan boost att dansa. När du kommer hit och dansar finns det inte tid att tänka på alla bekymmer. Det finns bara glädje. Det tror jag många av våra medlemmar känner.

Den officiella invigningen sker den 27 april, men redan nu har man smygstartat med de kurser som tidigare hölls i Söderslättshallen. Det är dock något som saknat innan studion är fulländad – några män.

– Vi har faktiskt inga killar som tränar här just nu. Det är något vi vill förändra. Jag hoppas att de också vill komma hit och dansa, säger Frida Ekberg Bennecir.

Relaterade artiklar