Laddar

Nu börjar bygget av Trelleborgs nya äldreboende

Bygget av Trelleborgs nya äldreboende är officiellt invigt. "Här kommer trelleborgarna få bästa tänkbara service" säger Socialnämndens ordförande Lennart Höckert.

delningar

Under fredagsmorgonen togs det första spadtaget för Hälsohuset, ett nytt äldreboende med 72 vårdplatser. Uppdelningen av platserna kommer att kunna justeras efter behov för korttidsboende, växelboende samt särskilt boende.

– När vi tillträdde så konstaterade vi att det fanns en lång kö till äldreboendena i Trelleborg. Med det här projektet får vi 72 nya platser och det är ett steg i rätt riktning. Det är det största projektet på flera år. Vi kan genomföra det tack vare ett gott samarbete över många olika gränser, säger Socialnämndens ordförande Lennart Höckert (S).

Det nya huset kommer att byggas på Frans Malmrosgatan, bara några meter från Trelleborgs lasarett.

– Vi tycker att läget är jättebra. Vi tog chansen när vi fick möjlighet att köpa den här tomten från regionen. Här kommer trelleborgarna få bästa tänkbara service och närhet till sjukhuset.

Personalen på det nuvarande korttidsboendet kommer från en balkong kunna se hur deras nya arbetsplats växer fram. De nya lokalerna är lika viktiga för personalen som de boende, menar Lennart Höckert.

– Jag tycker det är jättekul att vi kan bygga det här för personalens skull också. Nu får de moderna lokaler att arbeta i. Det är de verkligen värda och jag hoppas att de kommer att trivas här när det står klart.

Huset beräknas stå klart i början av år 2020.