Laddar

Nu blir det Elvisturné i Trelleborg: ”Det är en ära att få göra det här”

Artisten Håkan Brinck ska turnera med låtar av Elvis Presley och Sven Ingvars. Men det rör sig inte om de stora arenorna, utan om Trelleborgs alla äldreboenden. "Jag blev extremt glad när jag fick frågan om att göra det här" säger Håkan Brinck.

delningar

På måndag startar kommunens nya satsning med att ge kulturupplevelser till dem som bor på kommunens äldreboenden. Totalt kommer 12 boenden att få besök med olika kulturupplevelser genom Kulturgarantin.

Först ut i Kulturgarantin är sångaren och Elviskännaren Håkan Brinck. Han ska tillsammans med musikern Johan Stolts hålla konserter på alla 12 boenden.

Under sina uppträdanden kommer han att sjunga låtar av både Elvis Presley och Sven Ingvars. 

– Jag blev extremt glad när jag fick frågan om att göra det här, för mig är det en ära. Det kommer att bli en väldigt trevlig musikalisk resa i Trelleborg. Vi kommer att sjunga låtar av Elvis Presley och Sven-Erik Magnusson, det är låtar som många i den här generationen känner igen och uppskattar. Målet är att ge dem ett härligt minne, säger Håkan Brinck som själv jobbar inom vården.

Projektgruppen som arbetat med programmet till Kulturgarantin är nöjda över att kunna rivstarta med Brincks turné.

– Håkan är verkligen en fantastisk person och artist. Jag tror att många kommer att uppskatta hans uppträdanden, säger Annika Eriksdotter som är med i projektgruppen för Kulturgarantin.

Jag tror att många kommer att uppskatta hans uppträdanden, säger Annika Eriksdotter Flink som är med i projektgruppen för Kulturgarantin.

Håkan Brincks turné kommer att börja den 9 april på Alstadshemmet och avslutas den 13 april på Östergården.

Relaterade artiklar