Laddar

Nazistbilder kuppades in på Google – moské drabbad

Totalt ska ett 60-tal organisationer ha drabbats.

delningar

När man söker på flera olika skånska skolor, företag och myndigheter på Googles karttjänster dyker högst oväntade bilder upp. Man möts nämligen av flaggor med nazistiska Nordiska motståndsrörelsens grönsvarta logotyp, det rapporterar Sydsvenskan.

Bland annat ABF Helsingborg, Migrationsverket och Helsingborgs moské har drabbats av den digitala kuppen som har genomförts genom att bilder från diverse demonstrationer har laddats upp från de olika adresserna. Totalt ska ett 60-tal organisationer i främst Helsingborg och Trelleborg ha drabbats.

Det här är ju ingenting som vi vill bli förknippade med och det känns ju olustigt. Men det är ju baksidan av det digitala. Man kan manipulera om man vet hur man ska göra, säger Artur Malachowski, anställd på ABF, till Sydsvenskan.

Google tillåter att användare laddar upp egna bilder och de drabbade verksamheterna kan inte styra över vad som laddas upp, men samtidigt finns det tydliga riktlinjer för funktionen. Om bilderna anmäls görs en granskning och om de inte representerar platsen där de togs plockas de bort.

Relaterade artiklar