Laddar

Nattklubbens serveringstillstånd återkallat – väcker känslor

Nattklubben The Vibe har vid flera tillfällen haft öppet efter klockan 01. Nu har kommunen återkallat serveringstillståndet för Trelleborgs enda nattklubb.

delningar

Ägaren till nattklubben The Vibe, Zaki Ibrahim, har varit i en lång tvist med socialnämnden som nu beslutat att dra in serveringstillståndet.

Tidigare har tvisten handlat om hur länge nattklubben ska få ha öppet. Nu har tiderna enligt socialnämnden missbrukats, skriver Trelleborgs Allehanda.

Enligt tillståndet ska The Vibe stänga klockan 01. Trots det har det pågått disco vid klockan 01:15 när en polispatrull fick kallas dit på grund av fylla och bråk. Enligt handläggaren var det gäster kvar i lokalen klockan 01.50 trots att den enligt tillståndet skulle vara helt utrymd senast klockan 01.30.

Restaurangägaren hade tidigare fått en varning för att han serverat alkohol trots avsaknad av matservering. Detta gjorde att handläggaren tyckte tyckte att det gått för långt.

– Förvaltningen har pekat på avsteg i verksamheten, och då måste vi vidtaga åtgärder i vår myndighetsutövning enligt lagstiftningen, säger Lennart Höckert till Trelleborgs Allehanda och fortsätter:

– När man har ett tillstånd att servera alkohol så åtar man sig också ett stort ansvar att se till att serveringen sker på ett korrekt sätt. Det är det som har brustit när våra inspektörer och andra myndigheter varit ute och kontrollerat, säger Lennart Höckert som menar att avstegen varit för stora för att åtgärden ska stanna vid en varning.

Zaki Ibrahim har blivit mycket upprörd över kommunens agerande:

– Handläggaren är ute efter mig. Vi gjorde inte ett enda fel under prövotiden, men de hittar en massa fel ändå. Men det är aldrig något viktigt. De vill inte att det ska finnas någon nattklubb i Trelleborg, säger Zaki Ibrahim.

Zaki Ibrahim har överklagat beslutet till förvaltningsrätten.