Laddar

Namntvist mellan Skåne och Danmark

Det skånska företaget är i en namntvist med deras danska konkurrenter.

delningar

Företagen som namntvisten uppstått emellan är Pågen och det danska företaget Brisca. Konflikten startade redan 2015 då Brisca började sälja skorpor vid namn ”Crisp Rolls”. Något som Pågen inte gillade då man själva redan sålde skorpor med namnet  ”Krisprolls”, något skåningarna tyckte var för snarlikt. Pågen skickade ett varningsbrev till det danska företaget.

Men Brisca vägrade att svara på varningen, något som resulterade i att pågen själva tog ärendet till Patent- och marknadsdomstolen. Men domstolen gick på danskarnas linje och istället dömdes Pågen till att betala rättegångskostnaderna på 2,8 miljoner kronor, skriver Sydsvenskan.

Men skåningarna gav sig inte. Nu har de överklagat beslutet och kräver att det danska företaget ska betala en halv miljon koronor i vite, om de fortsätter att använda sig utav namnet ”Crisp Rolls”.

I överklagan står det att Pågen vill att Brisca ska ”betala skälig ersättning för olovligt utnyttjande av varumärket Krisprolls samt ersättning för den ytterligare skada som Pågen har lidit med anledning av detta intrång”.

Relaterade artiklar

Så mycket ökar skåningarnas elpris

För varje år som går blir elen allt dyrare i Skåne, det visar en ny undersökning. "Vi kräver politiska åtgärder", meddelar Hyresgästföreningen.