Laddar

Morgan Johansson besöker Trelleborg

Sveriges justitie- och inrikesminister kommer till Söderslättsgymnasiet och Gasverket. Ministern kommer till Trelleborg för att prata om problemen med det ungdomsgäng som härjat i staden.

delningar

Efter problemet med det ungdomsgäng som härjat i Trelleborg, beslutade sig Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson att bjuda in justitie- och inrikesminister Morgan Johansson till staden. Nu står det klart att Morgan Johansson ska besöka Trelleborg, måndagen den 21 maj.

Under dagen ska han besöka Söderslättsgymnasiet och Gasverket. Under sitt möte på ungdomsgården ska personal få berätta för ministern om händelserna som gjorde att man kände sig tvungna att stänga.

Torbjörn Karlsson är glad över att ministern nu kommer till Trelleborg för att prata om de här frågorna.

– Under hösten och vintern har vi haft en del bekymmer med ungdomar som skapat otrygghet på bland annat biblioteket och Gasverket, säger kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson och fortsätter.

– Just nu är det ganska lugnt, men de strukturella problemen finns kvar, och vi vill gärna höra ministerns åsikter om vårt arbete nu och i framtiden. Vi håller på att ta fram handlingsplaner, men Trelleborg är ingalunda ensamma om problematiken, och därför vill vi gärna veta hur tankegångar går centralt.