Laddar

Mor och son öppnar äventyrsgård för barn: ”Kan bli stort”

Gertrud Larsson har jobbat med pedagogik i över 40 år. Nu vill vill hon tillsammans med sonen Niklas sprida sina kunskaper för att försöka höja kvaliteten på den svenska förskolan – genom insektssafarin och pedagogiska lekar.

delningar

Söndagen den 27 augusti slår Vilda Villan vid Hammarlövs byaväg upp sina portar. Tanken med verksamheten är att vara ett pedagogiskt äventyr för barn, där de till exempel lär sig genom lekar och möten med olika djur och insekter.

Samtidigt ska Vilda villan fungera som en plats där även vuxna kan finna inspiration och nya verktyg.

– Vi vill skapa ett litet center där vi kan inspirera pedagoger som har något att ge och ge dem verktygen att nyttja sin kunskap, säger Niklas Larsson som kommer driva verksamheten tillsammans med sin mamma Gertrud.

Vi ska arrangera små evenemang med barngrupper eller för pedagoger som ska lära sig att utveckla. Det kan till exempel vara vattenlekar där barnen sprutar vatten på varandra, där vi lär dem om hållbarhet och kretsloppssystemet, fortsätter han.

I höstas testade konceptet då ett så kallat ”spök-stök” arrangerades vid Halloween, något som uppskattades av de besökande barnen. Reaktioner från näringslivet har också varit positiva, berättar Niklas.

– Vi har varit runt på egenföretagscenter och träffat mycket folk som tycker det låter som en stabil ide och att det kan bli väldigt stort. Vi försöker inte driva ett perfekt dagis utan istället en inspirationsplats, det tror jag kan påverka mer, säger han och fortsätter:

– Vi bjuder in för att sprida kunskap och olika pedagogiska tekniker för att på så sätt försöka höja kvaliteten på förskolorna.

Under invigningen kommer en dansk mosaik-konstnär att närvara, det kommer också att bjudas på mat, insektssafari och en liten fladdermusutställning.

Relaterade artiklar