Laddar

Mopedlopp avgörs i Trelleborg: ”Det är riktig nostalgi”

Under första maj kommer mopedmotorerna att ljuda. Då avgörs den första upplagan av mopperallyt Söderslättsrundan.

delningar

Den första maj väntar en nostalgichock i och runt Trelleborg. Då går för första gången mopperallyt Söderslättsrundan av stapeln. Rallyt anordnas av Trelleborgs motorklubbs sektion ”1HP Moppers”. Tävlingen kommer inte vara ett traditionellt race utan ett lugnt rally med tipsfrågor och utmaningar längst banan.

– Vi hoppas på att vi blir minst 50 stycken deltagare. Det är första gången vi kör, så vi vet inte hur stort intresset är, säger Arne ”Munken” Karlsson som arrangerar loppet och som själv är stor mopedfantast.

Mopperallyt är nostalgi. Många av oss som kör har liknande mopeder som vi hade när vi var 15, själv kör jag en Pusch Dakota. Men alla typer är välkomna.

Under vägens gång kommer deltagarna att utmanas i tekniska övningar, det kan vara olika lekar eller hinder som man ska klara med mopeden. Även lekarna andas nostalgi.

År 1972 hade vi ett rally med den dåvarande klubben. Då var det en funktionär som gjorde en utmaning för alla förarna. Samma funktionär kommer stå och göra samma lek i år. Det är riktig nostalgi det, säger Arne ”Munken” Karlsson.

Loppet startar 11:00 den första maj på Trelleborgs motorklubb på Havrejordsvägen. Loppet går sedan ut på den östra sidan Söderslätt. Hela rundan är 2,8 mil.

 

Relaterade artiklar