Laddar

Miljardären planerar att höja sponsringen till TFF: ”Det kan mycket väl bli det dubbla”

Trelleborgs storsponsor Rune Andersson öppnar för att ge TFF betydligt mer pengar inför den allsvenska säsongen. Men kommunen kan glömma sponsring till Vångavallen.

delningar

Trelleborgs FF är tillbaka i allsvenskan, mycket är tack vare sponsring från miljardären Rune Andersson. I veckans avsnitt av Lundhs podcast berättar Andersson om stöttningen till Trelleborgs FF och att han planerar att höja sponsringen i år.

– Vi gick in med fem miljoner i fjol. Vi kommer att behålla den basen men det kan mycket väl bli så att det blir det dubbla. De har haft lite otur i och med att de tappat sin bästa spelare och har fått ytterligare en spelare skadad, säger Rune Andersson och fortsätter.

– Dessutom är ju vårt reklamvärde större i allsvenskan jämfört med superettan. Vi har vårt bolag på bröstet och många av våra dotterbolag på ryggen. Vi räknar med att få höja sponsringen.

Rune Andersson säger att han gärna hjälper Trelleborgs FF som förening. Men man kommer inte att betala för att rusta upp Vångavallen som ägs av kommunen.

– Vår uppgift är att det satsas på det som behövs. Det kan vara till spelare och till ungdomsverksamheten. Vi är inte intresserade av att betala för arenan. Det är en kommunal angelägenhet.

I programmet berättar Rune Andersson också att han inte förväntar sig att Trelleborg gör samma framgångsrika som Östersunds FK. Istället satsar han på att TFF ska hålla sig kvar i allsvenskan.

– Vi drömmer om att ha tre föreningar bakom oss i tabellen.