Laddar

Milda Matilda drabbades av inbrott: ”Glas överallt”

Under natten drabbades den populära klädbutiken Milda Matilda av ett inbrott. Tjuvarna kastade in stenar för att sedan ta sig in. "Jag har plockat glas i flera timmar" säger butiksägaren Birgitta Vejmarker.

delningar

Under natten larmades polisen till Algatan på grund av ett inbrott i en butik. Den drabbade butiken visade sig vara klädbutiken Milda Matilda. Under onsdagsmorgonen fick butiken hålla stängt. Ägaren Birgitta Vejmarker fick spendera morgonen med att plocka bort glassplitter över hela golvet.

– Det är någon som hämtat stenar och kastat igen dem genom dörren, sedan har de tagit sig in i den vägen. Det är så mycket glas så du anar inte. Vi har städat i flera timmar men jag står fortfarande och plockar, säger Birgitta Vejmarker.

Hur mår du idag efter inbrottet? – Man är så klart förbannad för att det blir en massa merjobb. Men annars känner jag inte så mycket.

 

Milda Matildas butik på Algatan. Foto: Casper Johansson.

Blev någonting stulet? – Vad vi vet så har de stulit växelkassan. Det verkar ha gått väldigt fort. Det var en boende i huset som larmade polisen.

Birgitta gick själv ut på Facebook och berättade för trelleborgarna att det var hennes butik som drabbats. Snabbt överöstes hennes inlägg av stöttande ord.

 

– Det är klart att det betyder mycket. Jag hade inte förväntat mig en sådan uppmärksamhet. Det är många som har varit inne i butiken för att prata och stötta lite. Det värmer.

Relaterade artiklar