Laddar

Micks nya öl ska hjälpa cancersjuka: ”Tillägnad min pappa”

I ett nytt samarbete skapar ölbryggaren Mick Daly och konstnären Kimberley Ahlström en ny ölsort. All vinst från försäljningen går till personer som drabbats av cancer. "Min pappa dog i cancer. Han skulle vara stolt över det här" säger Mick Daly.

delningar

Som tonåring förlorade Mick Daly sin pappa i cancer. Nu väljer han att hylla sin far med en ny ölsort från Hönsinge Hantwerksbryggeri.

Projektet görs tillsammans med konstnären Kimberley Ahlström från Trelleborg, som driver Fallondrin. Ett företag som via konst samlar in pengar till cancerdrabbade. All vinst från försäljningen kommer att gå till Fallondrins viktiga arbete.

– Allt började med att jag träffade Kimberley på ett möte med Trelleborgs företagarklubb. Vi kände direkt att vi ville göra något tillsammans. Det slutade med att jag skapade en öl och hon etiketten till flaskan, säger Mick Daly och fortsätter.

– Den här ölen är väldigt speciell för mig. Jag förlorade min pappa i cancer när jag var i tonåren. Så den kommer att bli en hyllning till honom. Den heter ”The Seamus” efter honom.

Ölen är en en lakritsporter, en öl som Mick aldrig gjort tidigare.

– Jag ville testa någonting nytt när det kom till smaksättning. Jag testade bland annat med ingefära, men till slut fastnade jag för lakrits. Det är ganska udda, för jag är egentligen inte så förtjust i lakrits. Men när jag smakade på den så blev den riktigt god, säger Mick Daly med ett skratt.

Vad tror du din pappa hade sagt om han hade fått smaka på ölen? – Min pappa älskade öl så jag tror att han skulle tycka om den. När jag var yngre så fick jag testa olika öl i shotglas. Det var kanske inte så politiskt korrekt, men han gav mig ett intresse för riktigt bra öl, säger han innan han blir tyst en stund.

– Hela den här processen har varit fylld av känslor. Det har varit mycket tankar under bryggningen. I går fick jag ett meddelande från min bror som ska hälsa på mig i slutet av sommaren. Han skrev att pappa skulle vara stolt över det här. När han kommer hit så ska vi ta några flaskor och skåla till pappas minne.

Ölen är den första i ett längre samarbete mellan Hönsinge Bryggeri och Kimberley Ahlström. Planen är att släppa fler ölsorter i begränsad upplaga framöver. Precis som nu kommer alla pengar att gå till Fallondrins arbete.

Relaterade artiklar