Laddar

Medborgarlöftena till trelleborgarna är nu signerade: ”Ett viktigt arbete”

Högre polisiär närvaro och flera insatser mot narkotika på resecentrum, det lovar polisen i årets medborgarlöften som signerades under tisdagen.

delningar

Under tisdagseftermiddagen skrev kommunens styrelseordförande Torbjörn Karlsson och polischefen Michael Storm de nya medborgarlöftena till Trelleborgarna.

De nya löftena gäller främst för att kunna upprätthålla ordningen runt resecentrum, där det har funnits problematik kring bland annat narkotika och skadegörelse.

Även i fjol skapades medborgarlöften, och årets upplaga var liknande även om antalet insatser var färre. Det förklaras dels i polisens resurser och att resecentrum idag kan ses som en trygg plats.

– Jag vill poängtera att det här rör sig om det vi minst kommer göra. Det kan vara så att det blir fler insatser. Om resecentrum blir en stökigare plats är det klart att vi även kan sätta in mer resurser, säger Michael Storm och fortsätter.

– Det finns fortfarande problem med lite skadegörelse. Vi är inte helt nöjda utan jobbar för att resecentrum ska bli den plats som den är påväg att bli, en bra centralstation för pendlarna.

 

Löftena innebär bland annat att polisen ska genomföra två trygghetsvandringar och två polisiära insatser mot narkotika, samt ha en ökad närvaro på centralstationen. Trots de nya beslutet menar man att Trelleborgs station är förhållandevis lugn om man jämför med andra städer.

– Ser man till andra städers centralstationer i liknande storlek så har vi en lugn sådan i Trelleborg. Samtidigt kan man aldrig bli hundra procent nöjd. Det är viktigt att vi fortsätter med det här arbetet, säger Michael Storm.

Se alla medborgarlöftena i faktarutan. 

Här är årets medborgarlöften till trelleborgarna – Hög polisiär närvaro, synlighet och tillgänglighet – Att genomföra minst 3 polisiära insatser inriktade mot narkotika – Att genomföra minst 2 trafikkontroller – Kontinuerlig samverkan mellan polisen, kommunen och väktare/ordningsvakter i syfte att motverka drogproblematiken, stölder och andra ordningsstöranden – Att genomföra minst 2 trygghetsvandringar

Relaterade artiklar