Laddar

Matvarubutiken skänker mat till bönderna under torkan

Ska hjälpa djuren och minska matsvinnet.

delningar

Bristen på regn har skapat stora problem för lantbrukare runt om i landet. På flera håll har bönderna haft svårt att få fram foder till djuren och i några fall har bönderna tvingats till slakt på grund av för lite mat.

Nu meddelar matvarubutiken Netto att man kommer att skänka all överbliven mat till de lantbrukare som är i behov i flera kommuner i södra Sverige. Däribland Trelleborg och Ystad.

– Vi på Netto värnar om våra svenska jordbruk och ser fram emot att kunna göra det vi kan för att hjälpa Sveriges bönder. Det har varit särskilt roligt att dra igång detta initiativ då det funnits en extra positivitet i butikerna när vi introducerat detta. Vi har valt ut butiker i områden som vi bedömer som speciellt drabbade, där vi också tror oss ha resurserna för att kunna hjälpa till, säger Philip Andreasson, Kommunikationschef på Netto i ett pressmeddelande.

Vidare skriver butiken:

Lantbrukarna själva har bäst kännedom om vad deras djur kan äta och vad de har användning för. Vi uppmanar därför lantbrukarna att kontakta sin lokala butik och berätta för dem vad ni kan tänkas behöva, vi lägger sedan undan det så kan de hämta upp det hos oss.

Relaterade artiklar