Matjätten går ut med varning: "Uppmanar våra kunder"

Genrefoto: Mostphotos/Michael Erhardsson.

Går ut med information på sin hemsida. "Står inte bakom".

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Just nu cirkulerar bluffmeddelanden i matjätten Icas namn både via sms, mejl, Facebook och telefon. Det skriver företaget på sin hemsida.

I meddelanden står det vanligtvis att man vunnit ett presentkort från Ica och att man endast behöver klicka på en länk i meddelandet för att ta del av detta. Man ombedes sedan fylla i sina person-, kort- eller kontouppgifter.

"Vi uppmanar våra kunder att inte ge ut sina uppgifter. Vi rekommenderar att man inte ens klickar på länken i meddelandet. Vi avråder också från att lämna ifrån dig uppgifter om du blir kontaktad per telefon om en undersökning från Ica", skriver Ica på sin hemsida och fortsätter.

"Vi på Ica står inte bakom denna typ av utskick eller meddelande, även om Ica nämns i sammanhanget".

Företaget skriver att om de har en tävling eller ett erbjudande annonseras detta i något av företagets reklamblad, i tidningen Buffé eller så går det att läsa mer om tävlingen på ica.se. 

Om du redan hunnit dela dina uppgifter rekommenderas du att kontakta din bank och tala om att du blivit utsatt för bedrägeri. När du utsatts för bedrägeri kan du också vända dig till polisen med en anmälan.

Ica skriver även att hjälpen från allmänheten är viktig.

"Vi på ICA arbetar även aktivt för att motverka och försöka stoppa spridningen av bluffmeddelandena. Den information som vi får från kunder om pågående bluffmeddelanden är där till stor hjälp", skriver företaget.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar