Laddar

Mästerkock-Emmas nya recept: ”Kan inte undvika att bli hungrig”

Mästerkocken Håkansson levererar ett nytt "saftigt" recept. Och det går inte att undvika att bli hungrig.

delningar

Salt är fiskens bästa krydda! Ett svårslaget och förberedande tips inför fiskmiddagen – rimma alltid fisken! Rimmad fisk innebär att fisken få ligga i en saltlag minst 30 min innan tillagning. Fisken upplevs få en bättre konsistens och en genomgående sälta. Torrimma går givetvis också bra, vilket innebär att du saltar fisken normalt och låter den dra i kylskåpet. Temperaturen på fisken är väsentlig. Se till att fiskens temperatur hamnar mellan 48-51 °C på en låg tillagningstemperatur för ett maximalt saftigt resultat.

Ugnsbakad torsk med saffran- och dijonstuvad fänkål och purjolök. En saftig, krämig och färgsprakande fiskrätt med sting från dijonsenapen och en touch av lakritssmak från fänkålen. Svårt att undvika bli hungrig när saffransdoften sprider sig i köket.

Du behöver (4 portioner) Ugnsbakad torsk 600 g torsk (4 bitar á 150 g) 3 msk salt 2 tsk socker 7 dl vatten Peppar

Saffran-och dijonstuvad fänkål och purjolök 1 st fänkål 1/2 purjolök 3 dl grädde 3 dl mjölk 1 pkt saffran 2 tsk paprikapulver 1,5 msk dijonsenap 2 krm salt Olivolja

Tillbehör 300-400 g småtomater Ris/kokt potatis Färsk dill

Gör så här Börja med att rimma tinad torsk. Blanda salt, socker och vatten och rör om tills det löst sig. Lägg fisken i saltlagen i minst 30 min. Sätt ugnen på 150 °C. Lägg fisken på en plåt och krydda med lite peppar. Halvera småtomaterna och lägg även dem i plåten. Sätt in i ugn ca 18-20 min eller tills torsken uppnått en temperatur på 48 °C.

Koka ris eventuellt potatis.

Hyvla eller skär fänkålen och purjolöken i strimlor. Fräs i kastrull i olivolja i ca 3 min. Ha i grädde, mjölk, dijon, saffran och salt. Låt småputtra på svag värme fram till servering.

Garnera rätten med färsk dill. Smaklig måltid!

För fler recept – följ emmasmatlagning på instagram eller kika in emmas blogg – emmasmatlagning.se

 

Relaterade artiklar