Laddar

Marko ska stoppa sina forna lagkamrater: ”Jag vet hur de agerar”

På söndag ställs Marko Johansson mot klubben han är utlånad från. Nu drömmer han om att besegra Malmö FF på Vångavallen. "Det spelar ingen roll att de är bättre än oss på pappret. Vi spelar på gräs och allt hända i ett derby" säger Marko Johansson.

delningar

På söndag ställs Trelleborgs FF mot Malmö FF i ett Skånederby. Enligt många är det årets match som ska spelas på Vångavallen. Men för några av spelarna i TFF är matchen extra speciell. En av dem är målvakten Marko Johansson, som är utlånad från de svenska mästarna.

– Det är klart att det ska bli kul att möta sitt lag. Samtidigt spelar det ingen roll om det är MFF, Real Madrid eller Barcelona som står på andra sidan. Jag spelar för TFF och kommer ta det som vilken match som helst, säger Marko Johansson.

 

Marko Johansson i Malmötröjan 2016. Foto: Ludvig Thunman

Har du några fördelar som målvakt mot just MFF, eftersom du spelat med flera av deras anfallare? – Ja, det är klart. Jag har ju tränat mycket med Rosenberg och vet hur han brukar agera. Men samtidigt känner de till hur jag agerar. Sedan har de fått in lite nya spelare som jag inte tränat med, så vi får se hur mycket det lönar sig.

Trots att Malmö FF haft en tuff start på årets allsvenska så är det ett starkt lag på pappret. Marko Johansson tror ändå att Trelleborg kan få lämna Vångavallen med poäng.

– Det spelar ingen roll att de är bättre än oss på pappret. Vi spelar på gräs och allt hända i ett derby, säger Marko Johansson och fortsätter.

– Vi vet att vi har haft det tufft hemma i början, men jag är säker på att vi kan göra Vångavallen till vår hemmaborg igen. Förhoppningsvis redan på söndag. Malmö kommer få det svettigt om de ska slå oss.