Laddar

Marko Johansson efter jobbiga misstaget: ”Inte hela världen”

Viftar bort storklubbens intresse: "Jag är inte i Rom nu"

delningar

På presskonferensen efter den allsvenska premiären mellan Trelleborgs FF och IFK Göteborg (1–3) på Vångavallen menade TFF-tränaren Patrick Winqvist att det var ett par bottenprestationer som sänkte hemmalaget – och topprestationer som i sin tur frälste gästerna.

Samtidigt ville han – i vanlig ordning – inte betygsätta, bedöma eller hänga ut enskilda spelare eller prestationer i matchen.

Trelleborgs FF:s 19-årige målvakt Marko Johansson var dock en av spelarna som var ett hett byte i den mixade zonen efter förlusten. Johansson gav bort 0–1-målet genom en ordentlig felpassning rakt på Blåvitts Elias Omar Omarsson, som sedan satte bollen i nät.

– Problemet är att jag vill spela med mina fötter, sedan händer det som händer lite olyckligt. Jag ser en lucka där jag ska spela den till Robin (Nilsson), men fastnar lite med mitt stödjeben i gräsmattan och får inte den kraften jag vill, säger Marko Johansson – och rycker på axlarna:

– Hade det varit en bättre gräsmatta eller konstgräsplan så hade passen gått dit till hundra procent så jag är inte orolig för det.

Hur var känslan hos dig direkt efter misstaget? – Det var bara att lyfta på huvudet, tänka att det är sånt som händer och lägga det bakom sig.

Att tankarna skulle vara någon annanstans på grund av de flitiga spekulationerna om den italienska storklubben Romas stora intresse för att köpa loss målvaktstalangen är han snabb med att vifta bort:

– Absolut inte. Det som spekuleras på internet är inte någonting som jag påverkas av. Visst, det är kul att höra det, men det påverkar inte mig. Jag är inte i Rom nu – jag är här i Trelleborg och försöker hjälpa laget.

Marko Johansson ryckte upp sig efter tavlan till 0–1 och förutom flera vassa räddningar stod han också för assisten till Zoran Jovanovics 1–1-mål genom en lång frispark från eget straffområde.

– Så jag fick revanschera mig lite. Jag tycker jag gör en stabil match ändå, jag har bra självförtroende. Bara för att man gör ett misstag är inte det hela världen. Man måste vara stark psykiskt.

Relaterade artiklar