Laddar

Maria är nominerad till Sveriges finaste lärarpris

Eleverna i Trelleborg har i år fått göra flera projekt tillsammans med näringslivet. Nu nomineras läraren bakom projekten till Sveriges finaste lärarpris.

delningar

Under fredagen släpptes det vilka lärare i Sverige som nominerats till Guldäpplet. Priset delas ut till lärare som förnyar undervisningen med stöd av IT och som bidrar till kollegornas kompetensutveckling. Bland de nominerade finns en lärare från Trelleborg med, Maria Glawe på Söderslättsgymnasiet.

– Det känns fantastiskt roligt att bli nominerad, säger en jublande glad Maria Glawe när 24Trelleborg når henne.

Maria har arbetat med ett flertal stora projekt där eleverna med hjälp av digitala hjälpmedel, får skapa projekt i samband med näringslivet. Bland projekten finns boken ”Noveller från Trelleborg” och ett samarbete där eleverna på Söderslättsgymnasiet fick skapa en ny läsk tillsammans med Sodalicious.

– Jag märker att eleverna tycker det är väldigt positivt att få arbeta med ett verklighetsbaserat lärande. De gör inte bara en uppgift som läraren rättar, de får vara med att skapa någonting i samhället. Det gör att många anstränger sig mer och använder sin kreativitet på ett helt annat sätt, säger Maria Glawe.

Antalet kandidater ska sållas ner och först den 30 oktober vet vi om en av Sveriges bästa lärare finns i Trelleborg. Som de flesta nominerade vill hon vinna, men segern är inte allt.

– Det är jättekul att vara nominerad, det skulle vara jättekul att gå till final och självklart superkul att vinna. Men det viktigaste är att jag får vara med och bidra till förändring och lärande.

Maria Glawes nomineringstext:

”En av de nominerade är Maria Glawe, speciallärare och Förstelärare på Söderslättsgymnasiet iTrelleborg, nominerad bland annat för sitt arbete med att hela tiden förnya lärandet med stöd av IT bland annat genom att använda elevernas egna blogg och motivera kollegor och elever. Hon arbetar särskilt med elevernas egen delaktighet och bygger undervisningen tillsammans med dem och arbetar mycket med Real Case, till exempel Novellsamlingen ”Noveller från Trelleborg.”

Relaterade artiklar