Man lurades att föra över nära 100 000 kronor – flera män ställs inför rätta

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Mannens pengar har cirkulerat från olika konton. Flera unga män tros vara delaktiga i penningtvätten.

Den 13 maj 2016 ska en man ha blivit vilseledd till att överföra 49 999 kronor vardera till två konton. De två kontona ska tillhöra två 19-åriga män från Ystad respektive Malmö.

Mannen ska ha blivit vilseledd genom att en okänd gärningsman utgett sig för att företräda ett IT-företag och uppgett att mannen var tvungen att sätta in pengarna på respektive konto.

Gärningen ska ha inneburit en skada på 98 998 kronor för mannen. Pengarna ska sedan ha skickats vidare från de unga männens konton till andra personer.

Nu ställs de unga männen inför rätta tillsammans med en 61-årig man från Beddingestrand och en annan 20-årig man från Ystad som också ska ha varit delaktiga i att föra över delar av brottspengarna.

Efter att de unga männen inledningsvis fått pengarna till sina konton ska de vid olika tillfällen i maj ha fört över delar av summorna till andra personer och konton, bland annat till 61-åringen och 20-åringen.

20-åringen ska på så vis slutligen ha fått 91 400 kronor av den totala summan till sitt konto. Efter det ska mannen vid en okänd tidpunkt ha överlämnat pengarna till en okänd man.

Enligt åklagaren har samtliga åtgärder syftat till att dölja att pengarna kommer från brott eller främja för annan att tillgodogöra sig pengarna. De fyra männen åtalas därför för penningtvättsbrott.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar