I samarbete med annonsör

Mäklarens råd till Trelleborgarna: "Förbered er på bostadsköpet"

Svensk Fastighetsförmedlings Jenny Borgström tipsar om hur du gör dig redo för bostadsköpet – och försäljningen.

delningar

På Svensk Fastighetsförmedling i Trelleborg har det varit full rulle hela sommaren. Det har inte blivit mycket sommarsemester och bostadsaffärerna har gått framåt.

– Jag är ensam om att ha fått semester. Vi har haft mycket att göra och personalen här har jobbat växelvis. Det har varit ett bra tryck trots den varma sommaren, säger Jenny Borgström, mäklare vid Svensk Fastighetsförmedling.

Inför hösten väntas många svenskar ge sig ut på bostadsmarknaden. I samband med skolstart, nytt jobb och förändringstider i allmänheten kommer ofta funderingar över nytt boende.

Då gäller det att vara förberedd, om än mer än tidigare, menar Jenny Borgström.

– Ska man köpa något så gäller det att vara väl förberedd. Ha framförallt lånelöftet klart innan du ger dig in i affären. Hur som haver kan det gå väldigt fort och då kan det vara avgörande att man har allting klart.

De senaste årens regleringar på kreditmarknaden har skärpt bankernas regler för beviljande av lånelöfte i samband med ett bostadsköp. Därför är det extra viktigt att kolla med banken på vilka förutsättningar som finns.

– Bankerna är inte övertydliga med att det i vissa fall kan vara så att man får ett lånelöfte om man säljer sin bostad först. Så mitt råd är att ställ frågan "får jag lov att köpa innan jag har sålt". Det kan ju vara så att man inte får ett lånelöfte förrän man sålt sin bostad, säger Jenny Borgström.

Ett tips för att vinna tid att hitta en ny bostad, trots att man sålt, är att helt enkelt flytta fram tillträdestiden för att vinna tid till att hitta något nytt.

– Lägg ett tillträde längre fram. Det är inte ovanligt att man mellan köpare och säljare kan komma överens om ett tillträde tex ett halvår fram i tiden.. På så sätt får man mer tid till att hitta något nytt, säger Jenny Borgström.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar