Laddar

Lunds kommun fortsätter att plocka Trelleborgs toppchefer

Ytterligare en chef inom bildningsförvaltningen väljer att ta en tjänst i Lunds kommun.

delningar

Det senaste halvåret har flera toppchefer inom Trelleborgs kommun lämnat sina tjänster för nya uppdrag.

Många av dem väljer att börja nya tjänster inom Lunds kommun. I oktober valde dåvarande förvaltningschefen för Bildningsförvaltningen Jytte Lindborg att ta tjänsten som Lunds skoldirektör.

Nu väljer den tillförordnade förvaltningschefen Linda Abrahamsson att följa efter. Hon blir till hösten ny kvalitets- och myndighetschef på barn- och skolförvaltningen i Lunds kommun.

Även Serene Rosberg, utbildningschef för grundskolan och grundsärskolan, och André Levin, verksamhetscontroller, har fått nya tjänster i Lund.

För Trelleborgs kommun gäller det nu att hitta en ny ledning för bildningsförvaltningen.

– Vi har många kompetenta medarbetare på Bildningsförvaltningen som kan hålla verksamheten i gång på bästa sätt i väntan på att rekrytering av nya ledningsfunktioner.

– Trelleborg är stadd i stark tillväxt för närvarande, vilket innebär förändringar och förstärkningar till vår organisation. Vår rekrytering av ny förvaltningschef, Zara Göransson Tosic, till arbetsmarknadsförvaltningen, är ett exempel på detta. Samtidigt vill jag passa på att gratulera Lund till att ha fått många nya duktiga medarbetare, säger Kommundirektör Fredrik Geijer i ett pressmeddelande gällande Linda Abrahamssons avgång.

Relaterade artiklar