Laddar

Lokalerna ekar tomt i Trelleborg – positivt menar Citysamverkan

Flera av Trelleborgs största butikslokaler står tomma längst gågatan. En möjlighet till att fler stora kedjor kan till komma staden, menar Citysamverkans ordförande Ulf Bingsgård.

delningar

På Algatan och CB Friisgatan gapar fortfarande många lokaler tomma. Under en promenad längst gatorna finner man flera stora butiker som står tomma i nuläget eller som kommer bli tomma snart.

Det rör sig om Lekias gamla lokal på Algatan som fortfarande står öde. Inne i Valengallerian har Glitter annonserat att man kommer stänga igen och på andra våning finns en tom lokal som senast användes som utställningslokal till arkitekttävlingen Kuststad 2025.

På CB Friisgatan står Punjab Tandooris gamla lokal tom och längre ner på Algatan är både Studio MC och Söderslätts Bok och Pappers gamla lokaler tomma efter att båda flyttat till mindre lokaler på samma gata.

Stadens största butikslokal, som tillhörde gamla Åhlens, är på väg att fyllas i och med att H&M Home öppnar våren 2018. Dock innebär det att H&M kommer lämna sin nuvarande lokal inne i Valengallerian.

Men att flera stora lokaler står tomma i Trelleborg behöver inte ses som något negativt, menar Citysamverkans ordförande Ulf Bingsgård. För att få in stora etablerade kedjor måste det också finnas lediga lokaler.

– Det är klart att om en lokal står tom under väldigt långt tid så är det ett problem. Men än så länge tycker jag inte de har varit tomma särskilt länge. Talar man med de stora företagen så behöver de ett visst antal kvadratmeter för att vilja göra sin etablering och då är det viktigt att vi har lokaler som kan uppfylla deras krav. I annat fall gör man ingen etablering, säger att han och menar att det finns intresse för att etablera sig i Trelleborg.

– Jag vet via kontakter att det finns intressenter till vissa av lokalerna, men förhandlingarna tar tid. Jag tror det diskuterades om H&M Home i över ett år innan det blev klart.

Samtidigt finns det ljusglimtar. Kjell och Company öppnar sin nya butik på fredag och så sent som den 1 september öppnade Synoptik en ny butik inne i Valengallerian.

Valenchefen Per Karlsson har även gett ledtrådar om att nya restauranger är på väg in till Valen.