Lokala lag satsar ihop – vill bli bättre på att samarbeta

"Kan vi samarbeta så växer vi och då kan vi hävda oss mer".

delningar

Den första helgen i oktober är det dags för hemmapremiär för både Palmstaden IK och Kuststaden HK. I samband med det kommer de ta tillfället i akt att göra något för den goda sakens skull.

Det ekonomiska överskottet från båda föreningarnas matcher kommer nämligen att gå till Barncancerfonden. Förhoppningen är att skapa intresse för föreningarnas verksamhet på lång sikt. Till båda matcherna kommer det vara fri entré och ett antal sponsorer har erbjudit sig att betala mellan fem och tio kronor per åskådare som sedan ska skänkas till Barncancerfonden.

– Kan vi få upp folk så att vi fyller en sida i A-hallen är det 500 personer. Jag är optimistisk, säger Christian Lienau Svensson, som sitter i Kuststadens sportgrupp.

Magnus Österberg, ordförande i Palmstaden hoppas på mellan 300 och 500 åskådare. Han hoppas även på att initiativet ska resultera i ett långvarigt bättre samarbete mellan klubbarna, något som han hittills har upplevt har gått ganska trögt.

– Föreningar drivs av ideella krafter som jobbar mycket, men kan man samarbeta behöver det inte bli så tungt, säger han.

Christian Lienau Svensson från Kuststaden HK.

Personer från båda klubbarna kommer att vara involverade i helgens båda arrangemang. Bland annat kommer Palmstadens ungdomar att marschera ut tillsammans med Kuststadens handbollspelare innan matchen. Men tanken är inte att ta personer från den andra klubben, utan att gemensamt försöka skapa lite mer hype runt den lokala idrotten.

– Och kan vi samarbeta så växer vi och då kan vi hävda oss mer, resonerar Christian Lienau Svensson.

Magnus Österberg ser samarbete som vägen till framgång i tider där det är svårt att få människor att engagera sig i föreningslivet.

– Jag tror det är A och O att föreningarna i Trelleborg sluter sig samman och hjälper varandra. Nu gör vi det här, jag övertygad att det kommer att generera att fler blir intresserade, säger Magnus Österberg.

Palmstaden och Kuststaden hoppas på fler gemensamma aktiviteter i framtiden. Och ser gärna att fler Trelleborgsklubbar blir involverade.

– Tänk att fem, sex, sju föreningar samarbetade och gjorde något här uppe under en helg. Det borde gå, säger Christian Lienau Svensson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar