LISTA: Här får du allra flest soltimmar i vinter

Här är destinationerna där du har chans att få mest sol under jul och nyår.

delningar

November månad har bjudit på ovanligt få soltimmar i många delar av landet och nu går vi in i årets mörkaste månad.

Samtidigt är vinterns helgdagar under jul och nyår är perfekt placerade för de som vill solsäkra julen utomlands. Researrangören Airtours listar destinationerna som ger mycket sol under långledigheten.

Statistiken visar att egyptiska Hurghada toppar listan och stoltserar med ett snitt på 63 soltimmar per vecka i december. Dubai och Tel Aviv kommer tätt efter med cirka 56 soltimmar under en veckas semester.

Tre andra destinationer med mycket sol under julen är Sri Lanka, Miami och Las Palmas. Här får svensken i genomsnitt 42 till 49 soltimmar per vecka.

Egypten och Förenade Arabemiraten är alltid säkra kort när Sverige är som mörkast. Med runt 60 soltimmar i veckan kan svenskarna avnjuta mer sol på några dagar än vi historiskt sett får under hela december hemma i många delar av landet, säger Stefan Chatzopoulos, informationschef på Airtours.

För dem som redan nu tittar på en solresa under våren avslöjar Airtours soltabell att bland annat att kroatiska Split och Cypern ger mycket sol i april. För soldyrkarna som siktar på en solresa i juni ger destinationer som turkiska Alanya, kroatiska Dubrovnik och italienska Florens gott om soltimmar under sommaren.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar