LISTA: Här är svenskarnas höstlovsfavoriter

Genrefoto: Mostphotos.

"Stor konkurrens om resorna", enligt Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

delningar

Sommaren är slut och hösten står för dörren. Även om många utlandsresor redan är bokade över höstlovet har den fina sommaren gjort att det finns fler platser kvar är normalt vid den här tidpunkten, enligt Resia.

– Trots en fantastisk sommar är det många svenskar som under vecka 44 vill fly mörkret. Med tanke på att det här är det enda lovet där hela landet är lediga samtidigt är det stor konkurrens om resorna. Sol och bad i all ära, men med mycket av den varan i ryggen efter sommaren finns det ett stort behov bland svenskarna att upptäcka storstäder och att sticka iväg på en weekend under höstlovet, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Vill man ha behagliga temperaturer utan att det blir för varmt passar resmål som Madeira och Cypern bra. Här ligger temperaturerna runt 22 grader och det kan bli något svalare på nätterna. Föredrar man lite varmare temperaturer ska man bege sig till platser som Kanarieöarna, Kap Verde och Florida.

För den som verkligen törstar efter sol och värme lockar Thailand, Mexiko och Dubai med temperaturer en bit över 25 grader.

Turkiet och Egypten rasade ur listorna efter oroligheterna som inträffade där. Stora hotellkomplex gapade tomma och turistnäringen drabbades hårt. I år är båda länderna tillbaka och det med besked.

På topplistan över mest bokade destinationer som man når med reguljärflyg hamnar hela tre städer i Florida bland de 10 mest populära. Miami på en stabil andraplats, Orlando på fjärde plats och Fort Lauderdale kniper plats nummer 10. Miami har tappat en aning mot samma period förra året, medan Orlando ökar med 20 procent och Fort Lauderdale med 21 procent.

Vill man undvika att åka dit alla andra åker bör man utgå från topplistorna och välja bort just dessa destinationer, tipsar Resia.

Intressanta platser att besöka i november är Nepal, Patagonien, Indien, Island och Australien. Under den här perioden kan man på dessa platser uppleva såväl spännande festivaler som norrsken och andra spektakulära naturupplevelser.

London är också en svårslagen guldmedaljör med sitt breda utbud av upplevelser. Paris är samtidigt en favorit som tagit sig tillbaka på topplistan.

Vill man inte resa någonstans på höstlovet eller fokusera på det vackra land vi lever i finns det gott om roliga saker att hitta på även på hemmaplan.

Frossa i smultronställen runt husknuten, ta en vandringstur i fjällen eller ta med familj och vänner på en musikalhelg i någon av landets storstäder.

Hit åker svenskarna på höstlovet:

 Charter

Gran Canaria

Teneriffa

Larnaca, Cypern

Rhodos

Antalya

Sal, Kap Verde

Dubai

Lanzarote

Hurghada

Madeira

Reguljärflyg

London

Miami

New York

Orlando

Paris

Palma de Mallorca

Rom

Barcelona

Dubai

Fort Lauderdale

Källa: Resia, med avresa under höstlovet 2018 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar