Laddar

Lista: Här är fem spelare som TFF borde värva

24Trelleborg.se hjälper Trelleborgs FF på traven – här är fem spelare som den allsvenska nykomlingen borde ta sig en titt på.

delningar

Trelleborgs FF:s truppbygge inför säsongen 2018 går långsamt, långsamt.

Hittills har den allsvenska nykomlingen endast värvat en spelare: innermittfältaren Sebastian Ohlsson från Degerfors IF.

Sportchefen Mattias Kronvall och tränaren Patrick Winqvist har tidigare deklarerat att TFF vill ha in följande: En målvakt. En ytterback. En mittback. En yttermittfältare. En central mittfältare.

Plus en anfallare, för att ersätta Dino Islamovic som flyttade till Östersund.

Träningsstarten är redan nästa vecka – den 11 januari – och därför har 24Trelleborg.se nu bestämt sig för att hjälpa Trelleborgs FF på traven.

Här är fem kontraktslösa spelare som TFF borde ta sig en titt på:

 

1. Fredrik Liverstam, 29, mittback. Halmstads BK:s tidigare lagkapten  Fredrik Liverstam aktiverade en klausul som lät honom bryta kontraktet när HBK åkte ur allsvenskan i höstas. Bidrar med allsvensk rutin med sina 107 matcher från den svenska högstaligan på meritlistan. Har tidigare även representerat Helsingborgs IF och Landskrona Bois. Det har rapporterats om intresse från Dalkurd, en annan nybliven allsvensk klubb, men kanske lockar en flytt tillbaka till Skåne mer för Helsingborgspågen? Hade varit en klockren partner till Alexander Blomqvist i TFF:s mittlås.

 

2. Richard Yarsuvat, 25, anfallare. …och kan man i så fall också sno åt sig Dalkurds skyttekung, Richard Yarsuvat? Den kringflackande anfallaren gjorde sig känd som en målspottare av rang i fotbollssverige när han sköt Dalkurd upp i allsvenskan med sina 14 mål på 19 matcher i superettan 2017. Säsongen dessförinnan stod han för 19 mål på 24 matcher för Boråslaget Norrby i division ett. Kontraktet med Dalkurd löpte ut för några dagar sedan och förhandlingarna med klubben verkar halta. En spännande anfallare med utvecklingspotential – kan han ersätta Dino Islamovic?

 

3. Kim Skoglund, 30, mittfältare. Den hårt arbetande box-to-box-mittfältaren Kim Skoglund fick inget nytt kontrakt med Sirius efter tolv år i klubben. Spelade 28 matcher i allsvenskan i fjol (varav 17 var från start). Kan bidra med allsvensk rutin i TFF och kan dessutom användas överallt på mittfältet, och som mittback. Har ryktats till superettanlaget Gefle IF – men nog ska det väl kunna gå att kräma ur fler allsvenska matcher av Kim Skoglund?

 

4. Victor Nilsson, 24, ytterback. Victor Nilsson har varit gjuten på högerbackspositionen i plantskolan och superettanlaget IFK Värnamo i tre säsonger – men efter 2017 har Nilsson valt att inte förlänga sitt kontrakt och letar nu efter en ny utmaning. En frejdig ytterback med ett karaktäristiskt uppoffrande spel som hade varit en ypperlig backup-spelare till Trelleborgs nuvarande ytterbackar Anton Tideman och Albin Nilsson.

 

5. Otto Martler, 30, målvakt. Trelleborgs FF letar efter en reservmålvakt till den uttalade förstemålvakten och MFF-lånet Marko Johansson. 30-årige Otto Martler var med och förde upp Falkenbergs FF i allsvenskan 2013 och stod 28 allsvenska matcher 2014. Lade av med fotbollen efter 2016 men fick tillbaka suget några månader senare och har den senaste säsongen agerat backup-målvakt i IFK Norrköping och Gais. Har en civilingenjörsexamen från Lunds universitet, lockar möjligtvis en flytt tillbaka till Skåne?

Bubblare: Philip Hellquist (anfallare, senast i Kalmar FF), Marcus Falk Olander (mittback, senast i IFK Norrköping), Ivo Vazgec (målvakt, senast i Landskrona Bois).

Fotnot: Spelarförslagen i listan är endast tankelekar och det finns inga faktiska uppgifter på att spelarna ska vara på väg till Trelleborgs FF på något sätt.

Relaterade artiklar