Laddar

LISTA: 5 saker att göra under påskhelgen i Trelleborg

Allsvensk premiär, dansbandsfest och konstutställningar. Påsken i Trelleborg bjuder på det mesta.

delningar

Påsken i Trelleborg är fylld med evenemang med allt från sport till dans och konst. Här listar 24Trelleborg fem tips på saker du kan göra under påskhelgen.

 Barnloppis på Slättarps Gård På långfredagen arrangeras en barnloppis på Slättarps gård där besökarna kan göra stora fynd. Öppet mellan 11-16.

 

 

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Njut av konst i Galleria Valen Påsk innebär konst och Valengallerian förvandlas till Galleria Valen när över 100 konstnärer ska ställa ut sin konst under hela påskhelgen. Här kommer besökarna kunna se allt från tavlor till tatueringar. Det kommer även finnas möjlighet att bygga egna sandslott.

 

 Spring Sydkusten Marathon Trelleborgs egna marathonlopp är helt gratis att springa. Banan går från Falsterbo till Smygehuk. Loppet är ett gerillalopp och är utan tidtagning. Traditionen är i stället att fira målgång med lättöl och sill. Starten går 09:00 från Falsterbo Fyr.

 

 

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91899

Stötta Trelleborgs FF i den allsvenska premiären TFF är tillbaka i allsvenskan och ställs i den första matchen mot IFK Göteborg. Mycket folk väntas komma till Vångavallen för att se hur laget står sig mot allsvenskt motstånd. För den som inte kan se matchen på plats så sänds den på CMORE. Avspark sker 17:30 på påskdagen.

 

 Dansa loss till Lasse Stefanz På påskdagen kommer det legendariska dansbandet Lasse Stefanz till Parken. Bandet kommer att bjuda på alla sina stora hits och det väntas bli en riktig folkfest under påsknatten. Dansentrén öppnar 20.30.