Laddar

LISTA: 5 profiler som ställs mot sin gamla klubb i Skånederbyt

Derbyt mellan Trelleborgs FF och Malmö FF klassas som årets match på Vångavallen. Även om det är länge sedan lagen möttes på seniornivå, så är det två lag som känner varandra väl. 24Trelleborg listar här fem intressanta kopplingar mellan klubbarna.

delningar

 

Patrick Winqvist har tränat Malmö FF:s ungdomar Trelleborgs FF:s tränare tog klubben till allsvenskan efter en fenomenal säsong. Men Winqvists tränarkarriär startade i Malmö FF där han framgångsrikt tränat klubbens ungdomar. Winqvist har tagit tre SM-guld med lagets ungdomslag. 2010 vann han med U19, 2012 med U21 och 2013 med U17.

 

 MFF:s Franz Brorsson och TFF:s Freddie Brorsson är syskon Skånederbyt kommer också innebära en syskonmatch. Franz Brorsson, som spelade i Trelleborg fram till 2007, är en given startspelare hos de svenska mästarna. Lillebror Freddie, slåss om en startplats i Trelleborg.

 

 

TFF:s målvakt Marko Johansson är utlånad från Malmö FF Det är hård konkurrens om målvaktsplatserna i Malmö. Därför skickade klubben iväg Marko Johansson på lån till Trelleborg. Johansson gör nu sin andra säsong på Vångavallen och var en av de starkast bidragande orsakerna till att klubben nådde allsvenskan.

 

 Erik Andersson lämnade MFF för TFF Mittfältaren sågs som en stor talang när han värvades till Malmö 2015, men i den tuffa konkurrensen lånades han ut till Trelleborg. Efter en mycket bra säsong i Superettan valde klubben att ta över Andersson på permanent övergång.

 

 MFF-backen Rasmus Bengtsson slog igenom i Trelleborgs FF Backen Rasmus Bengtsson fostrades i Malmö FF men gick till Trelleborg år 2006. Där gjorde Bengtsson succé innan han lämnade för Hertha Berlin år 2009. Efter spel i Bundesliga och holländska Eredivisie flyttade backen tillbaka till moderklubben Malmö, år 2015.

Relaterade artiklar