Laddar

LISTA: 5 misstag du gör på jobbet

Här är fem misstag som du kanske gör på jobbet – och så undviker du dem.

delningar

Med inspiration från Veckorevyn har vi listat fem misstag som du kanske gör dagligen på din arbetsplats.

1. Du tar för mycket ansvar  Att ta ansvar på jobbet är givetvis bra – till en viss gräns. Att hela tiden pressa sig till det yttersta kan i slutändan straffa sig och påverka din hälsa negativt. Försök att tacka nej till projekt om du känner att du inte hinner med dem och prata med din chef kring situationen.

 

2. Du frågar för lite  Att ställa många frågor är vanligtvis inte ett tecken på att du är dum utan det visar bara att du är engagerad och villig att göra ett bra jobb. Alla behöver vägledning och råd kring hur man ska göra i sitt jobb då och då. Visst kan det gå till en överdrift men våga hellre fråga en gång för mycket än en gång för lite.

3. Du kommer för sent Enligt en studie som publicerats i Huffington Post anser chefer att anställda som kommer sent presterar sämre på jobbet än de som kommer i tid – även om så inte är fallet. Att komma in på jobbet med andan i halsen är alltså inte att rekommendera. Försök att planera och ställ alarmet lite tidigare än vanligt i fortsättningen.

4. Du är inte tillräckligt social  Med tanke på hur många timmar du spenderar på jobbet varje dag kan det göra arbetsdagen mycket roligare om du pratar med dina kollegor då och då. Visst är det bra att vara fokuserad på jobbet men det sociala spelar stor roll oavsett vilket jobb du har. Det innebär inte att du ska sitta och prata om ditt liv hela dagarna men ett ”hej” på morgonen och lite kallprat vid lunchrasten kan göra mycket.

5. Du planerar inte dagen Det första du bör göra när du kommer in till jobbet är att gå igenom vad som ska göras under dagen. Kolla om du har några deadlines eller möten inplanerade. Gör en plan för vad du ska hinna med under dagen och bocka av allt eftersom.

 

 

 

Relaterade artiklar