Laddar

Lisa gick från bodybuilder till framgångsrik inredare

Lisa Hovland vet hur det är att byta karriär. Hon lämnade satsningen på bodybuilding för att börja inreda på heltid. I dag driver hon det populära homestylingföretaget HomeByLisa i Trelleborg. "Det är super viktigt att vi mår bra i vårt hem" säger hon.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Lisa Hovland var framgångsrik inom bodybuilding när hon sadlade om helt och bytte spår till heminredning. Något som på förhand må låta som ett stort steg. Men intresset har alltid funnits där och det visade sig snabbt att hon hade en talang.

Sedan november 2016 driver hon Trelleborgsföretaget HomeByLisa, ett företag som hjälper trelleborgare att snygga till sina bostäder med via så kallad homestaging och homestyling. En annan del är att hon stylar om bostäder inför försäljning. Ett allt viktigare inslag på bostadsmarknaden i Sverige i dag.

– Det är väldigt viktigt att bostäder ser bra ut på bilder för att det lockar många fler spekulanter till visningen. Jag har stylat en bostad nyligen och den såldes samma dag som den kom ut på internet, alltså innan första visningen! Jag kan också berätta att bostaden såldes för runt 100 000 kronor mer än begärt pris, säger Lisa Hovland.

Även om hon tidigare i karriären inriktat sig på det fysiska välmåendet har hon på senare tid utökat till det psykiska välmåendet. Det har lett henne till flera jobb inom hälsan. Dit räknar hon även jobbet som inredare, med tanke hemmets betydelse för välbefinnandet.

– Jag utbildade mig till massör, healer och samtalsterapeut i senare skede samt att jag har jobbat med äldre människor under många år. Det är viktigt att människor mår bra båda psykiskt och fysiskt och det är super viktigt att vi mår bra i vårt hem, säger Lisa Hovland och fortsätter.

– Hur vi har det i vårt hem har mycket att säga om hur vi mår också för att där laddar vi batterierna och vi skall kunna känna lugnet i vårt hem samt att känna oss säkra.

  

Vad är det som kommer vara trendigt i höst? – Inredningstrenderna för hösten 2017 kännetecknas av naturmaterial, ytor i metall, detaljer med vintageprägel och mycket mönster. Naturmaterial har hängt med ett tag, men är fortfarande helrätt i höst.

– Den regerande färgskalan för hösten går lite hand i hand med trenden med naturmaterial. Överlag är tonerna jordiga och avskalade och kännetecknas bland annat av grått, vitt, beige och brunt.

Hur är Trelleborg när gäller att shoppa heminredning? – Tyvärr finns väldigt få ställen här i Trelleborg som säljer heminredning. Jag hade gärna velat ha fler heminredningsaffär här. För några år sedan fanns fler butiker som tyvärr har fått stänga sin verksamhet.

Inredning sammankopplas för många med stora summor pengar, men inredningsexperten menar att det är fullt möjligt att inreda snyggt och trendigt även för en liten peng.

– Jag har sett många fina hem utan att ha lagt stora pengar fram. Det gäller att handla smart och säkert när man går ut och handlar. Hitta något unikt på loppisar eller second hand och vara smart och handla på reor. En annan sak är att plocka fram något du tycker om som du en gång har lagt undan och ställa den fram igen. Det är super billigt!

 

Höstens hetaste trender enligt Lisa Hovland:

Naturmaterial är fortfarande inne. Toner av grått, vitt, beige och brunt hör samman med inredning i höst.

Sammet är inne, allt från fåtöljer och stolar till tunga gardiner, sittpuffar, soffor och kuddfodral i rika nyanser som mörkblått, smaragdgrönt och vinrött, men även gammelrosa och grått.

Sängkläder, soffkuddar och kökshanddukar i skrynkligt linne, fina läder och stengodsdetaljer, samt möbler i trä – gärna mörkt och med åldrad prägel.

Metall och stål som en kontrast till mjuk sammet är det fint att bryta av med hårda material som stål och metall. Detaljer i mattsvart stål och trots att silver sägs vara årets metalltrend ser vi mycket guld och varma mässingsytor.

Mönster hjälper till att lyfta inredningen och i höst är alla färgglada mönster säkra kort. Geometriska former, ränder, bohemiska mönster och stora blommor, medan tropiska mönster, djur och djungeltema är också poppis. Möbler är unika och har gärna ”vintage” look.