Laddar

Långa köer när affären hade nyöppning: ”Härligt att se”

Kunderna stod i kö för att komma in när ICA Maxi hade sin nyöppning.

delningar

Trots hårda vindar och piskande regn stod en trogen kundskara och väntade i kylan när ICA Maxi öppnade upp portarna för sin nyöppning. Bara minuter efter öppningen var butiken fylld med kunder och leendena på personalen var breda.

– Det är härligt att se. Det är känns så klart helt fantastiskt att se så här mycket folk klockan 10 en onsdag. Nu hoppas jag bara att det fortsätter så här, säger butikschefen Rickard Jönsson. 

Det är stora förändringar som har skett i butiken. Butiken har bland annat nya kylar och frysar och en ny frukt och grönt avdelning. I stort sett är det bara kassalinjen som står kvar på samma ställe, annars har det mesta flyttats om. Något som gett blandade reaktioner.

– Det är klart att några kunder tycker det är svårt att hitta. Men det har övervägande varit positiva reaktioner. Vår nya delikatess, som är den största förändringen, har blivit en succé direkt.

Butiken har under några års tid varit osäkra på den ska flytta eller stå kvar på samma plats. Men när de fick klartecken så var det bara att sätta igång. Nu hoppas de på ett lyft med kommunens projekt med Kuststaden.

– För mig hade Kuststaden gärna fått komma i morgon. Det är klart att vi kommer få ett väldigt bra läge då. Det enda vi saknar här i dag är några grannar, säger ICA-handlaren Håkan Alm.

24Trelleborg har tidigare skrivit om att kedjan Coop har köpt mark från kommunen och planerar en butik i hörnet av Hedvägen och Västra Ringvägen. Men ICA Maxi känner ingen större oro för fler konkurrenter.

– Det känns väldigt bra att vi redan har gjort vår stora förändring när de kommer. Vi är väl rustade för en ökad konkurrens i Trelleborg, säger Håkan Alm.

Relaterade artiklar