Laddar

Läktaren räddade premiären – men blir en dyr historia

Den allsvenska premiären på Vångavallen blev en publikfest. Men nu får Kultur och Fritidsförvaltningen en sanktionsavgift på drygt 150 000 kronor. Den nya läktaren saknade bygglov.

delningar

Det var länge oklart om den allsvenska premiären skulle kunnas spelas på Vångavallen. För att få klart allting i tid köptes en läktare för bortasupportrar in och bygget började. Nu visar det sig dock att det saknats bygglov, någon som innebär att Samhällsbyggnadsnämnden utfärdat en sanktionsavgift på 154 632 kronor till Kultur och Fritidsförvaltningen.

– Läktaren ägs och byggdes av fotbollsföreningen. Föreningen visste om att de måste ha startbesked och bygglov, men satte i gång i alla fall. Allting måste ju vara klart i tid, och det var inte bara läktaren som skulle komma på plats, det handlade om toaletter, kiosk och ändrade säkerhetszoner. Om vi inte fått allt detta på plats hade vi inte kunnat genomföra matchen i Trelleborg, då hade den allsvenska Trelleborgspremiären tvingats till att spelas i Malmö, säger kommunens arenachef Fredrik Seeger till kommunens hemsida.

Klubben och Kultur och Fritidsförvaltningen ska nu hålla en möte för att komma överens om vem som ska betala avgiften.