Laddar

Lagkaptenen börjar se slutet: ”Tar ett beslut i höst”

Den stora ledaren hämtades hem för att TFF skulle kunna nå svensk elitfotboll igen. Sagt och gjort. Nu börjar 36-åriga Kristian Haynes blicka mot ett liv med skorna på hyllan.

delningar

Han har spelat i storklubbar som Malmö FF och AIK men det är på Vångavallen som Kristian Haynes har spenderat mesta delen av sin karriär.

År 2015 återvände mittfältaren till Trelleborgs FF, efter en sejour i Mjällby, och ett tre säsonger långt kontrakt skrevs med ett ökat ledaransvar och en målsättning att åter nå Superettan.

– Vi hade ett väldigt lyckat första år och gick upp direkt. Det är i de här sammanhangen TFF ska finnas i, på svensk elitnivå. Superettan och kanske ibland mönstra mot Allsvenskan, säger Haynes.

Med bara en säsong kvar av kontraktet är kaptenens framtid på planen osäker.

– Vi får se, när jag summerar de här tre åren hoppas jag att vi fortfarande finns i svensk elitfotboll. Då får jag ta ett beslut baserat på motivation, om jag är frisk, och om jag fortfarande tillför något.

– För egen del älskar jag fotboll, jag har inte beslutat mig i dag hur framtiden ser ut. Kanske har jag ett beslut i höst när jag ser hur säsongen har varit.

Vad betyder fotbollen för dig? – Jag har ett helt liv som har präglats av fotbollen, ända sedan jag var ung. Jag har alltid älskat fotbollen och det har växt fram som min stora passion och drivkraft. Jag är enormt priviligerad som har kunnat jobba med detta.

– Jag drömde om att bli proffs i Italien men tittar inte tillbaka på min karriär som ett misslyckande. Jag är extremt glad över att ha kunnat livnära mig på min hobby i så många år. Det har gett mig enormt mycket och det närmar sig slutet just på spelarsidan. Men det finns så mycket annat inom fotbollen.

Vad betyder klubben för dig? – Min relation med Trelleborgs FF har betytt mycket genom åren, jag ska inte säga att den är helt unikt men det blir färre och färre spelare som har den typen av anknytning till sin förening med annat som lockar.

– Jag känner alla som är, även om det har blivit förändringar på vissa poster har jag jobbat med alla tidigare.

Vad har du för förväntningar på säsongen? – Förhoppningen nu är att vi ska jobba långsiktigt i föreningen. Vi hade en bra första säsong i Superettan i fjol. Våra förväntningar har höjts, vi har en starkare trupp i år och vi har tagit en strategi där vi satsar på ett mindre antal spelare och där vi försöker spetsa det mer istället.

– Jag vet med min erfarenhet hur små marginaler det är i den här serien, många bra lag som kämpar om guldet. Får vi säsongen att stämma har vi laget att kunna göra det. Får vi inte det att stämma med skador och andra faktorer kan det bli en annan typ av säsong.

 

Relaterade artiklar