Laddar

Läger arrangeras i centrala Trelleborg i sommar

Trelleborgs HBK och Bo Göran "BG" Andersson kommer att arrangera ett läger mitt i Trelleborg i sommar.

delningar

I fjol fick Trelleborg en beachplan som användes till både handboll och volleyboll. Beachplanen kommer tillbaka till sommaren och nu står det klart att initiativtagaren Bo-Göran ”BG” Andersson kommer att göra en ny satsning till sommaren tillsammans Trelleborgs HBK.

– Vi ska arrangera ett läger för ungdomar. Vi kommer att sätta upp två stycken mindre militärtält i Stadsparken där barnen ska bo under lägret. Sedan kommer de få testa p handboll, volleyboll brännboll och så klart vara på stranden. Det kommer att bli många roliga aktiviteter, säger ”BG” och forsätter.

– Trelleborgs HBK hade mycket evenemang vid beachplanen i fjol men kommer att utveckla det ännu mer i år genom att erbjuda aktiviteter hela sommaren. Det här blir en av alla spännande saker som händer i sommar.

Planen var först att ta lägerdeltagarna skulle betala för att delta. Men när BG presenterade idéen för Kultur och Fritidsförvaltningen tyckte det att idéen var så fantastisk att de erbjöd sig att sponsra lägret för ungdomar från Trelleborg. Barn från andra kommuner kommer att få betala en avgift.

– Jag tycker det är en fantastiskt fin gest av Jörgen Flink och Kultur och fritidsförvaltningen att betala för att våra egna ungdomar ska kunna göra något kul.

Lägret kommer att arrangeras i två grupper. En vecka 26 och en vecka 27. Totalt ska 40 pojkar och 40 flickor komma på lägret.

Relaterade artiklar