Laddar

Kundtjänstchefen får fansen att drömma om Allsvenskan

Han är Superettans och kanske hela Sveriges hetaste målskytt just nu. Men utanför planen är han kundtjänstchef, småbarnsfar och killen som hjälper kompisarna med tekniken. "Det är lite annorlunda jämfört med vad man tänkte sig som barn" säger Salif Camara Jönsson.

delningar

Efter åtta mål på två matcher är Trelleborgs anfallare Salif Camara Jönsson namnet på allas läppar. Den senaste veckan har han varit rubrikernas man och kallats för Europas hetaste målskytt. Själv tar han uppståndelsen med ro. Det finns egentligen ingen tid att bli en diva.

Camara Jönsson kombinerar spel i Superettan med jobbet som kundtjänstchef på ett företag i telekombranschen. Han är dessutom flerbarnsfar och kör från hemmet i Åkarp till Trelleborg för att träna.

– Det börjar med att man går upp tidigt vid sju, barnen ska till skola och dagis. Direkt iväg till jobbet och jobba till 14. Sedan ner till Trelleborg och köra träning halv fyra. Sedan hem och umgås med familjen och till slut lite tid med frugan. Sedan samma sak dagen därefter. Det finns att göra.

Är det fotbollslivet du drömde om som barn? – Haha, då var det mer tanke på båtar och fester. Men det är klart det är lite annorlunda. Jag hade kunnat göra andra val i livet och bara leva som fotbollsspelare. Men jag har gjort mitt jobb så länge nu och det fungerar bra att kombinera. Så livet känns riktigt bra som det är.

Salif Camara Jönsson. Foto: Gabriel Almlöf

 Camara Jönsson har länge varit en notorisk målskytt. Han har vunnit skytteligan i division 1 två gånger. Trots det tog det långt tid innan han kom till de högre divisionerna. Hade han gjort andra val i livet hade proffslivet kanske sett lite annorlunda menar han.

– Mycket handlar om tajmning. Det är klart att jag ville ha en chans tidigare. Jag har kanske inte presterat tillräckligt bra de gångerna som scouter och liknande varit och tittat, och kanske har jag tidigare valt fel klubbar. Allt som allt när jag summerar har jag haft ett bra fotbollsliv. Men det är den där allsvenska platsen alla snackar om som är kvar.

Som 33-åring har han ännu inte fått chansen i allsvenskan. Men med åren har han blivit en mognare spelare och nu har han på allvar chansen att spela upp Trelleborg FF till allsvenskan.

– Det hade varit fantastiskt. Målet är att etablera sig i Superettan och det har vi gjort. Att ta TFF till nästa nivå hade varit en dröm. De har allting på plats, den sista pusselbiten är ett lag i allsvenskan. Men vi får skynda långsamt.

Zlatan Ibrahimovic brukar säga att ju äldre han blir desto bättre blir han. Är det samma sak med dig? – Onekligen är det så, i alla fall när man kollar statistiken. Men jag tror mer handlar om mognad. Hade jag haft den här hjärnan när jag var yngre hade det nog sett annorlunda ut. Men jag är lite av en late bloomer.

Förutom drömmen om allsvenskan jagar nu Camara Jönsson vinsten i skytteligan i Superettan. Under torsdagen går den jakten vidare. Södertäljeklubben Syrianska gästar Vångavallen, och Camara Jönsson räknar med att bli hårt uppvaktad av försvararna.

Det är klart att de har sett matcherna och mina mål. Men om de väljer att punktmarkera mig så öppnar sig ytor för Marcus (Pode) och Dino (Islamovic). Det är inga man vill lämna i bra lägen, säger han med ett leende.

 Foto: Bildbyrån

Det är tydligt att Camara Jönsson är älskad och värdefull för sin klubb. Under intervjun flikar en i personalen skämtsamt in.

– Du kan ju lägga till att en kinesiskt storklubb bjöd 150 miljoner för honom. Men vi tackade nej, han är för värdefull. Sedan kan han inte kinesiska.

Salif Camara Jönsson bara skrattar åt kommentaren men blir lite mer allvarlig när frågan om potentiella övergångar till fjärran länder kommer på tal.

Det är så svårt att sitta och snacka om någonting skulle hända. Det blir helt enkelt att se vad som kommer i så fall och ta ett beslut därifrån. Jag går inte runt och väntar på några bud, inte alls.

När vi tackar för intervjun kommer en annan man ur TFF:s personal ut och ropar mot ”Salle”.

– Kan inte du hjälpa med med knapparna i bilen igen? Jag fattar inte vad felet är.

Superettans hetaste spelare går snällt med och hjälper sin kamrat. Som sagt, det finns ingen tid för att vara diva.

Relaterade artiklar