Laddar

Kulturnämnden säger ja till ny kulturscen i SSG:s aula

Det behövs fler kulturscener i Trelleborg. Nu vill Kulturnämnden att Söderslättsgymnasiets aula blir ett komplement till det rådande utbudet.

delningar

I och med ombyggnationen av Biograf Grand så förlorar Trelleborg en teaterscen. Det har lett till att flera röster höjts om att Trelleborg behöver ett konserthus. Det finns planer på att bygga någon form av konserthall i samband med projektet Kuststaden, men det skulle dröja flera år.

Det ledde till att Kulturnämnden undersökte ett antal alternativ för att hitta nya scener att använda. Nu har Kulturnämnden enhälligt röstat ja ett förslag om att göra Söderslättsgymnasiets aula till en ny kulturscen, med så kallad biosittning. Tanken är att göra scenen tillgänglig för föreställningar, när den inte använts i undervisningen. Politikerna är dock noggranna med att den nya scenen inte ska ersätta Grand, utan att den ska komplettera det nuvarande utbudet av scener.

– Att spana in i horisonten med Kuststaden 2025, det är att skjuta problemet framför sig. Det är viktigt att föreningslivet på kort sikt får alternativ till Grands scen. Det är mycket positivt om vi kan erbjuda ett komplement i en lokal som kommunen har rådighet över, därmed kan vi gynna föreningslivet, säger Kulturnämndens ordförande Gunilla Thysell (-).

Kulturnämnden skickar nu vidare ärendet till Kommunstyrelsen, som är de som beslutar i frågan.