Laddar

KRÖNIKA: ”Kom ihåg vad du sa: Man ska aldrig ge upp sin dröm”

I dag kom beskedet som ingen vill ha. Salif Camara Jönssons hälsena är av och han kommer bli borta en lång tid framöver.

delningar

I november månad talade jag med Salif Camara Jönsson om drömmen om allsvenskan. Efter en lång karriär i de längre serierna stod bara Jönköping kvar som ett sista hinder.

”Salle” som han kallas av klubbkamraterna blev målskytt i första matchen och resten är redan TFF-historia. I en intervju med 24Trelleborg efter avancemanget sa han att man aldrig ska ge upp om sin dröm. Det fanns en enorm glädje i ögonen på en spelare som väntat och kämpat så länge.

Men så en kall februaridag så hände det som inte fick hända. Salif Camara Jönsson gick av planen skadad och fördes till sjukhus. Under torsdagen kom det slutgiltiga beskedet om att hälsenan är av.

Därmed väntar en troligen lång rehabilitering, och det är mycket oklart om vi kommer att få se anfallsstjärnan under den allsvenska säsongen 2018. Skulle Trelleborg åka ur allsvenskan så kan drömmen som var så nära, spricka som en skör ballong för 34-åringen.

Det är givetvis ett hårt slag för Trelleborgs FF, men ett ännu hårdare slag Salif Camara Jönsson som har drömt om det här hela livet.

Men den här sagan är värt ett vackrare slut än så här. Jag och många TFF-fans hoppas med hela våra hjärtan att vi får se ”Salle” efter alla års slit springa in på Vångavallen i en allsvensk match.

Kom ihåg vad du själv sa: Man ska ska aldrig ge upp sin dröm.