Laddar

Krönika: ”Det handlar om att skrämma motståndarna”

I kväll ställs Trelleborgs FF mot Dalkurd i en obetydlig match för tabelläget. Men för ett Allsvenskt jagande TFF är matchen ändå väldigt viktig.

delningar

I dag spelas matchen som kunde skapat historia i Trelleborgs FF:s förening. Alla spelare, ledare och fans hoppades på en direkt avgörande match mellan Dalkurd och Trelleborg på Vångavallen.

TFF tappade som bekant poäng mot IK Frej i förra veckan och Dalkurd säkrade platsen i Allsvenskan genom att slå GAIS. Nu väntar en match som inte betyder någonting alls. Eller är det verkligen så?

För Trelleborgs del handlar matchen i mitt tycke om två saker.

Ha en hel trupp inför kvalet.

Sätt skräck i den Allsvenska motståndaren

Vi kan börja med den första punkten. Eftersom matchen inte avgör någonting i tabelläget behöver TFF se till att alla nyckelspelare är hela inför kvalet. Skador på Salif Camara Jönsson, Zoran Jovanovic eller Marcus Pode vore en mardröm för Patrick Winqvist. Jag tror vi kommer få se ett taktiskt spel där man sparar slitna spelare och där skaderisken minimeras.

Sedan går vi till punkt två. Vi vet ännu inte om det blir GIF Sundsvall eller Jönköping Södra som blir TFF:s motståndare. Oavsett vilka det blir så är Superettanlaget alltid en underdog. För Trelleborg gäller det att sätta lite skräck hos motståndarna. En uppvisning i anfallsfotboll och en seger mot ett starkt Dalkurd skulle automatisk sätta några orostankar hos motståndarna. Det är dem som har allt att förlora och lite darriga ben gynnar bara trelleborgarna.

Vi behöver inte tre poäng ikväll för Superettans skull, men vi tar dem hemskt gärna för en egoboost inför kvalet.

Relaterade artiklar