Laddar

Kommunens toppchef tar paus: ”Måste lyssna på kroppen”

Trelleborgs näringslivschef sjukskriver sig för utmattningssyndrom. "Det har varit ett otroligt roligt år och en spännande resa. Dock ville inte min kropp följa med på denna resa längre" skriver Ulf Bingsgård om beslutet.

delningar

Kommunens näringslivschef Ulf Bingsgård tar en paus från sitt uppdrag. Bingsgård tillträdde som näringlivschef för ungefär ett år sedan. Han har tidigare varit kommunalråd för Moderaterna och kommunstyrelsens ordförande.

”Jag har haft ett spännande trevligt givande år som näringslivschef där jag träffat många otroligt trevliga givande driftiga kreativa företagare. Det har varit ett otroligt roligt år och en spännande resa. Dock ville inte min kropp följa med på denna resa längre utan jag har drabbats av en utmattningsdepression” skriver Ulf Bingsgård på sin blogg.

Bingsgård kommer nu att vara sjukskriven till minst den 30 november. I bloggen berättar han att han under en längre tid kämpat mot problemen.

”Det har blivit en paus i livet. En högst ovillig paus i livet, men ens egen kropp kan man inte lura. Fastän ni alltid möter en ständigt leende, ständigt kämpande, Ulf så har ni inte sett verkligheten. Kanske är det verkligheten, livet, som nu hunnit ikapp mig?

Jag lyssnar till läkarnas råd. Jag andas ut. Jag stannar upp.  Jag är helt klart mer osocial nu på sociala medier än vanligt. Jag backar. Jag låter mig själv få lov att vara jag. Inte vem du tycker att jag ska vara. Jag låter mig själv få vara jag. jag andas ut. Jag funderar. Jag låter mig själv få lov att vara mig själv för en stund i mitt eget liv” skriver han i bloggen.

Tiden ska han nu använda till att bara ha roligt och lyssna på kroppens signaler.

”Jag har lovat mina läkare att bara göra saker jag själv tycker är roligt. Det är vad som är min ledstjärna just nu. Jag ska bara ha roligt. Inte känna några krav. Ju fortare jag finner balansen i livet, desto fortare kommer jag tillbaka.”