Laddar

Kommunen vill sälja namnet till Vångavallen

Namnet Vångavallen kan snart vara ett minne blott. För att få råd med upprustningen av fotbollsarenan kan arenanamnet säljas till ett företag. "Jag har absolut inget emot att ett företag kommer in och anmäler ett intresse om det" säger kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson.

delningar

Trelleborgs FF gick som bekant upp till allsvenskan. En idrottslig framgång och på många sätt väldigt positivt för Trelleborg som stad. Men avancemanget innebär också kostnader för Trelleborgs kommun, som äger Vångavallen.

Under budgetdebatten vid det senaste kommunfullmäktige sa Socialdemokraternas kommunalråd Torbjörn Karlsson att Trelleborgs FF ska spela sina matcher i Trelleborg 2018, men att han skulle vilja få finansiering från näringslivet. För 24Trelleborg utvecklar han resonemanget.

– Vi som kommun måste göra vad vi kan för att TFF ska kunna driva sin verksamhet på Vångavallen även i det korta perspektivet. Jag är inte främmande för att ta in ett företag som betalar för upprustningen, mot att de får sitt namn på arenan, säger Torbjörn Karlsson och fortsätter.

– Vångavallen är ett ganska ungt namn. När jag första gången kom till Trelleborg för att själv spela fotboll så hette det kort och gott Idrottsplatsen.  Sedan för 20 till 25 år sedan byttes namnet. För mig och många trelleborgare som är födda på sjuttiotalet eller tidigare så är inte Vångavallen det där klassiska namnet.

Har ni haft några dialoger med företag om namnrättigheterna? – Vi har inte haft några specifika samtal. Men jag tycker ändå det är intressant att få företagare att fundera i det här banorna. Kanske kan företag tjäna på att köpa arenanamnet så att deras namn exponeras. Jag har absolut inget emot att ett företag kommer in och anmäler ett intresse om det. Vi måste få in pengar för att kunna uppgradera arenan.

På lång sikt vill Torbjörn Karlsson se en ny arena på samma plats, gärna med bostadsområden och fler träningsplaner.

– Jag tycker att området är jättebra och det vore bra om vi även i framtiden har arenan på samma plats. Det hade varit bra om vi tydligare kan bygga ihop områdena med Vångavallen, Östervångstadion och Söderslättshallen.

Relaterade artiklar