Laddar

Kommunen tipsar: Så minskar du brandrisken

Trots att sommarvädret inte riktigt har varit med oss i år är det ändå många som väljer att spendera semestern på olika campingplatser. Det här är Trelleborg kommuns bästa tips för att allt ska gå så säkert till som möjligt.

delningar

Risken för att en brand ska sprida sig på en campingplats kan vara stor om husvagnar exempelvis stor för nära varandra. På sin hemsida har Trelleborgs kommun publicerat ett antal tips för hur du ska bete dig för att allt ska gå så säkert till som möjligt:

Håll rekommenderade avstånd och se till att ha en brandvarnare, brandsläckare och brandfilt. Står tält och vagnar för tätt är risken stor att en brand sprider sig till grannarna.”

”Använder du gasol för värme eller matlagning behöver du ha god kunskap om hur man gör det på ett säkert sätt. Gasolen i sig är inte giftig men mycket brandfarlig. Vid läckage kan den också tränga undan syret i ett begränsat utrymme med risk för kvävning som effekt.”

Säkerhetsavstånd mellan två campingenheter eller mellan en campingenhet och ett tält, bör vara minst fyra meter. Avståndet mellan två tält bör vara minst tre meter.”

Relaterade artiklar