Laddar

Kommunen i krismöte efter problemen med ungdomsgäng – vill kalla in inrikesministern

Ett ungdomsgäng tvingade kommunen att sätta in ordningsvakter på biblioteket och Gasverket att stänga under kvällstid. Nu meddelar kommunen att det råder nolltollerans och att man vill bjuda in justitieminister Morgan Johansson till Trelleborg, efter att problemen eskalerat.

delningar

Under torsdagseftermiddagen träffades representanter från Kommunstyrelsens arbetsutskott, och fritidsnämndens och socialnämndens båda ordföranden för att diskutera problemen i Trelleborgs centrum.

Det var i början av veckan som ungdomsgården Gasverket meddelade att man väljer att stänga under kvällstid efter att ungdomar uppträtt hotfullt mot personalen.

Under mötet enades alla om att kommunen måste ta krafttag för att en gång för alla stävja oroligheterna i centrum och göra Gasverket till en tryggare plats igen. Som en del i arbetet vill Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson bjuda in Sveriges inrikes- och justitieminister Morgan Johansson till Trelleborg.

– Vi måste prova nya grepp för att lösa situationen.  Vi måste även se hur organisationer som jobbar med sociala frågor samt hur andra kommuner, både inrikes och utomlands, arbetar med dessa problem och dra lärdomar av det, säger Torbjörn Karlsson i ett pressmeddelande.

Tills vidare har man gett kommundirektören Fredrik Geijer i uppdrag att genomdriva åtgärder på kort och lång sikt. Gruppen ska samlas igen den 19 mars för att följa upp arbetet.

24Trelleborg har under torsdagskvällen varit i kontakt med Torbjörn Karlsson som ber om att få återkomma med ytterligare kommentarer under fredagen.