Kockar avslöjar: Sju varningstecken på en dålig restaurang

Foto: olinchuk, Mostphotos. - Foto: Mostphotos

Här är sakerna som kan avslöja hur bra eller dåligt ditt restaurangbesök kommer att vara.

delningar

Du har säkerligen besökt många olika sorters restauranger – vissa har har gjort ett väldigt positivt intryck medan andra har gjort dig besviken.

På forumet Reddit frågade en användare vilka som är varningstecknen på en dålig restaurang, där man bad personer som jobbat som kockar att ge sina synpunkter, vilket Mitt Kök först rapporterade om.

1. Fiskdoft. "Om du besöker en skaldjursrestaurang bör det inte lukta fisk när du kommer in genom dörrarna", skriver en Redditanvändare. Istället bör det dofta frisk luft och saltvatten, annars betyder det att fisken håller på att bli dålig.

2. Gigantisk meny. Om menyn på restaurangen har hundratals rätter att välja på betyder det antagligen att mycket av maten är fryst eller färdigpreppad. Sannolikt får du inte samma kulinariska upplevelse som när menyn endast består av ett par rätter – då har kocken antagligen fått chans att öva på att göra rätterna och blivit väldigt bra på det.

3. Är menyerna fräscha? Om inte menyerna känns rena utan har både flott och smuts på dem så kan det ge en bra fingervisning på hur fräsch maten är.

4. Kunskap kring matens ursprung. "Om personalen inte kan svara på vart ostronen kommer från, så vill du inte ha dem. I stort sett samma sak gäller för alla skaldjur", skriver en Redditanvändare.

5. Hur personalen interagerar med varandra. Verkar personalen hata sina liv? Är de oförskämda mot varandra? Då är det antagligen inte en bra restaurang. Ju bättre personalen agerar mot varandra, ju bättre sköts allting annat i restaurangen.

6. Dagens special kan både vara positivt och negativt. Om maträtten är en som inte står på menyn, men kostar lika mycket eller mer än vanliga menyn så är det sannolikt en maträtt som är värd att prova då det kan röra sig om tillfälliga partier av livsmedel som restaurangen fått in eller att det rör sig om någonting som är så pass avancerat att tillaga att det inte görs varje kväll.

Men om det rör sig om "dagens special" i form av sushi eller en stek för halva priset så är det antagligen mat som håller på att bli dålig, eller att restaurangen får in färskare varor under morgondagen.

7. Bananflugor. Är det fullt av bananflugor i restaurangen så är det sannolikt ett varningstecken på att köket kanske inte är så rent som det borde vara.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar