Laddar

KLART: Trelleborgs FF lånar ut talangen

Filip Andersson kommer inte att spela med Trelleborgs A-lag under resterande säsongen. Nu lånas han istället ut till Kvarnby.

delningar

Trelleborgs FF:s 20-årige anfallare Filip Andersson byter klubb för resten av säsongen. Nu meddelar Malmöklubben Kvarnby IK att man lånar in Andersson.

– Kvarnby IK är en stabil division två-förening med mycket god ungdomsverksamhet och vi har haft en bra dialog med Kvarnby och Guy Nordin. En utlåning till klubben ser vi som ett bra steg för Filip Andersson att vidareutvecklas och få speltid i en bra miljö under hösten, skriver Trelleborgs FF i ett pressmeddelande.

Filip Andersson byter klubb den 15 juli men kan fortfarande vara aktuell för vissa matcher i U21-serien för TFF. Målet med utlåningen är att Filip Andersson ska få mer speltid och utvecklas som anfallare.

– Vi är glada att få in Filip i vår spelartrupp under hösten. Han har en spelstil som skiljer sig från våra övriga forwards i truppen och han kan även spela yttermittfältare. Det ska bli spännande att få vara med att bidra i Filips fortsatta utveckling och hans personlighet kommer att smälta in fint i vår trupp”, säger Uffe Jansson, tränare i Kvarnby IK.

Kvarnby IK ligger just nu på 10:e plats i Division 2 Östra Götaland och spelar i samma serie som bland annat IFK Malmö, Prespa Birlik och Österlens FF.

Relaterade artiklar