Laddar

KLART: Pirates ingår i ny basketserie

Till hösten kommer den nya Superettan att starta – med bland annat Trelleborg Vikings.

delningar

Det blir heta matcher i den nya Superettan som lanseras till hösten. Förutom Malbas, som kommer direkt från Basketligan, återfinns lag som AIK, Djurgården och Högsbo från Göteborg. Tio lag får plats i serien som nu spelas hela säsongen i stället för som tidigare enbart under våren – och ett av dessa lagen är Trelleborg Pirates.

– Med den nya Superettan blir steget till Basketligan mindre och ökar möjligheterna för fler lag på toppnivå, säger SBBF:s ordförande Mats Carlson.

Lagen kommer att spela trippelmöten under säsongen vilket innebär 27 omgångar. Det som gör serien unik denna premiärsäsong är att den har representation i Sveriges tre största städer samtidigt som den sträcker sig från Luleå i norr till Trelleborg i söder.

– Det kommer utan tvivel att bli en stark och underhållande serie att följa om två platser i Basketligan nästa säsong, säger Mats Carlson.

Lagen i Superettan: Malbas Basket (Malmö) AIK Basket Djurgården Basket Köping Stars LF Future (Luleå) Alvik Basket Wetterbygden Stars Trelleborg Pirates Högsbo Basket IK Eos (Lund)

 

Relaterade artiklar