Laddar

KLART: Kommunen budgeterar 85 miljoner kronor för att köpa loss husägarna

Kommunen kommer att öppna upp plånboken för att lösa husägarna längst den planerade ringvägen.

delningar

24Trelleborg har tidigare skrivit att Trelleborgs kommun ville budgetera 85 kronor för att köpa ut de husägare, vars fastigheter ligger där den planerade ringvägen ska dras. Under måndagskvällen klubbades förslaget igenom i kommunfullmäktige.

Budet till husägarna som frivilligt säljer sina hus är att kommunen betalar 1,25 gånger marknadsvärdet för att köpa loss husen, i enlighet med expropriationslagstiftningen. Alla partier förutom Miljöpartiet yrkade bifall för förslaget. Till och med Söderslättspartiet som är negativt inställda till en ringväg ville att förslaget skulle gå igenom.

– Av hänsyn till de trelleborgare som vill men inte kan sälja sina fastigheter i dag, eftersom hela den östra hamninfarten och ringvägen ligger som en våt handske över deras område, så yrkar vi bifall till förslaget, sa Bertil Larsson (SÖS) från talarstolen.

– Oavsett vad man tycker i frågan så är det ett bra erbjudande till de som vill sälja. Det är i högsta grad ett humant beslut, sa Centerpartiets Patrik Holmberg.

Erbjudandet är till cirka 25 stycken fastighetsägare.