Laddar

KLART: Klädjätten storsatsar i Trelleborg

Det är nu klart att HM öppnar en ny butik i Åhlens gamla lokaler. Butiken kommer att bli en del i det allt populärare konceptet HM Home.

delningar

24Trelleborg berättade redan i början av maj att H&M förde samtal med fastighetsägarna om att ta över Åhlens gamla lokaler på Algatan i Trelleborg. Nu är den affären i hamn, något som Trelleborgs Allehanda var först med att berätta.

Från H&M:s sida är man nöjda att ha affären i hamn och målet är att den nya H&M Home-butiken kan slå upp portarna under våren 2018.

– I dagsläget har vi en stark butik i Trelleborg och vi har sett hur våra kunder efterfrågar ett bredare sortiment, däribland även heminredningsprodukter från H&M Home. Det starka kundunderlaget i kombination med möjligheten att vi fick tillgång till en ny och härlig lokal, gjorde att det kändes det rätt i tiden att stärka vår etablering i staden, säger Amanda Larsson som är presskontakt på H&M.

Butiken kommer även att innebär nya jobb för Trelleborg, men hur många det rör sig om kan inte klädbutiken svara på i nuläget.

I samband med flytten kommer H&M:s butik i Valen att stänga. I och med flytten får H&M nu en 1800 kvadratmeter stor butik, 700 kvadratmeter större än den i Valengallerian.

 

Relaterade artiklar