Laddar

KLART: Hon blir Trelleborgs Lucia

För 76:e gången har Lucia krönts i Trelleborg.

delningar

Under fredagskvällen kröntes Trelleborgs Lucia i St. Nicolai kyrka under en vacker ceremoni. Därmed står det klart vem som får hedersuppdraget som Lucia under cirka 30 uppträdanden under december månad.

Trelleborgarna har själva fått rösta fram årets Lucia. Vinnare i omröstningen blev Julia Lindholm. Hon kröntes av Jonas Fredholm och förra årets Lucia Amanda Larsson.

Det har fram till kröningen varit ett stort hemlighetsmakeri hos arrangören Lions Trelleborg, men nu väntar bråda dagar. Redan på onsdag åker Lucia och tärnorna ner till tyska Lübeck.

– Det är en tradition för Lucia i Trelleborg. Det kommer bli en fantastiskt upplevelse för flickorna att vara där. De kommer få representera Trelleborgs kommun. De kommer vara med i pressen och uppträda på deras julmarknad, säger Brittmarie Lindquist som ansvarar för Lucia hos Lions Trelleborg.

Traditionen med Lucia är väldigt omtyckt i Trelleborg och det är i år 76:e gången som en Lucia kommer att krönas.

– Det är väldigt stort, men det är så tråkigt att inte fler kämpar för att föra traditionen vidare. Lucia sprider så mycket glädje. När vi kommer till äldreboendena i Trelleborg så blir alla så glada. Det är helt underbart att se.

Relaterade artiklar