Laddar

KLART: Helt nya ”Torgfesten” arrangeras i Trelleborg i sommar

Musik, tivoli, muskelmän och muskelbilar. Det är receptet bakom "Torgfesten" som kommer att arrangeras i sommar. "Jag tror att det kommer bli en succé" säger initiativtagaren Bo Göran "BG" Andersson.

delningar

24Trelleborg har tidigare skrivit om Citysamverkans projekt ”Hälsa i vår tid”. En träningsfestival där stadens föreningar kommer att visa upp sina verksamheter. Men faktum är att evenemanget är en del en fyradagars evenemang kallad ”Torgfesten” som kommer pågå mellan 27-30 juni. Under de två första dagarna kommer hälsa och välmående stå i fokus, innan feststämning och snygga bilar tar över.

Evenemanget är skapat av Bo Göran ”BG” Andersson tillsammans med Citysamverkan och i samarbete med Partyfabriken, Möllers Tivoli och Palmträffen.

– Vi kommer att ha ett evenemang för stadens företag på torsdagkvällen med mat och underhållning tillsammans med Partyfabriken. Under fredagen och lördagen kommer Partyfabriken att fortsätta att ha evenemang och då har även Möllers Tivoli öppet, säger Bo Göran Andersson och fortsätter.

– Under lördagen kommer vi även att arrangera Palmträffen mitt i staden. Det gör att vi kommer ha 300-400 jänkarbilar i staden, bland annat i Stadsparken. Vi kommer även ha underhållning på scenen i Stadsparken, med bland annat Sveriges starkaste man. Sedan kör vi en kortege med bilarna runt om i Trelleborgs kommun på eftermiddagen.

Hela Torgfesten kommer sedan att avslutas med 50-tals fest inne i partytältet.

– Det kommer bli mycket schlager och 50-tals rock, säger Bo Göran Andersson.

Evenemanget är helt nytt för Trelleborg och ”BG” tror att det kommer att uppskattas av besökarna. Han har jobbat i flera månader med att få till alla pusselbitar, men arbetet har gått väldigt enkelt, menar han.

– Kommunen ska ha en stor eloge i det här. Utan dem hade det aldrig varit möjligt. Vi har fått lov att nyttja vår fina park till det här ändåmålet och det tackar jag dem väldigt mycket för, säger Bo Göran Andersson och fortsätter.

– Jag tror det här kommer att bli en succé.

Se hela programmet i faktarutan nedan. 

Torgfesten med Palmträffen

Onsdag 27 juni:  Dag: ”Hälsa i vår tid” i Stadsparken och föreläsningar i tältet.

Torsdag 28 juni: Dag: ”Hälsa i vår tid” i Stadsparken och föreläsningar i tältet.

19:30 – Företagsevenemang med mat och underhållning i partytältet.

Fredag 29 juni:

14:00 Partyfabriken startar underhållning och Möllers Tivoli öppnar.

19:00 Partyfabriken arrangerar fartfylld show med serverande artister

Lördag 30 juni: 

Dag: Palmträffen startar. Möllers Tivoli håller öppet och Partyfabriken har evenemang för barnen.

Löpande underhållning på stora scenen i Trelleborg med bland andra Sveriges starkaste man och rockband.

16:00 Kortege med jänkarbilar runt om i Trelleborg.

Kväll: 50-tals fest med rock och schlager i partytältet